top of page

TIJD

PdG_TIJD_1200pix.jpg

Tracklist

1. Allemaal gestolen

2. Laat je zien

3. Mijn geheim

4. Cliche

5. Zij

6. Ga alsjeblieft

7. Gelukt

8. Blij met mij

9. Waar is de Bosatlas

10. Meer dan ik er zelf van kan maken

11. Dansen

12. Naarmate

13. Plein '44

14. Te laat

15. Afscheid

16. In de wolken

17. Allemaal gestolen (slot)

TIJD is het nieuwste album van zanger/gitarist Paul de Graaf. Zijn eerste wapenfeit, het album PUUR, stamt alweer uit 2000 waarna hij als professioneel muzikant en presentator de kost verdient met solo-optredens, zijn band RAAK en sinds kort met zijn TIJD-band. Succesvolle single releases door de jaren heen waren de Nationaal songfestival hit ‘Laat je zien’ en zijn vierdaagselied ‘Stappen (4 dagen lang)’ wat inmiddels tot een vierdaagse-klassieker wordt gerekend. Ondertussen legde Paul de Graaf in alle rust tijd en geld opzij voor zijn nieuwste album. Maar liefst elf jaar lang! Hij heeft er de tijd voor genomen met als doel: een tijdloos album.

TIJD neemt je een uur lang mee op een muzikale reis door het mensen bestaan. De Graaf bezingt in 17 nummers grote thema's: Geboorte, dood, dromen, het op zoek zijn naar wat je eigenlijk wil, zingeving en natuurlijk de liefde.

Het leven bezingt hij in het openingslied ‘Allemaal Gestolen’ dat hij schreef naar aanleiding van de geboorte van zijn eerste zoon. Daarna komen mooie ballades over de liefde voorbij in 'Mijn Geheim' en 'Zij', maar ook stevige rockers als 'Laat je zien', 'Naarmate', 'Meer dan ik er zelf van kan maken' en het vlijmscherpe haat-duet 'Ga alsjeblieft uit elkaar' waarvan het refrein door Pauls' oudste zoon gezongen wordt. Er is ook ruimte voor verstilde kleinkunst-liedjes als 'Waar is de Bosatlatlas’ en het persoonlijke 'Blij met mij'. De dood komt aan bod in 'Afscheid', een lied over een overleden vriend. Groots pakt Paul de Graaf uit in de bijna zeven en een halve minuut durende toegift 'In de wolken', een lied over het doorgeven van ervaringen uit je eigen leven naar de volgende generatie.

Referenties

"Pop met ballen en een boodschap"

"Het klinkt alsof Bryan Adams en Stef Bos een kind hebben gekregen"

"Nou heb ik al best wat concerten meegemaakt. Maar vanavond was uniek. Een muzikale reis die wel 4 dagen had mogen duren!"

"De muziek van Paul de Graaf kan zich prima meten met De Dijk, Bløf en andere Nederlandse acts."

bottom of page