top of page

Opmerking vooraf: Deze -Laatste nieuws- pagina is geoptimaliseerd voor desktop PC/MAC. Op de mobiel staat alles, dankzij het programma Wix, in niet chronologische volgorde. Dat mag de pret niet drukken en doet ons realiseren dat een tijdlijn ook maar fictie is. Herinneringen staan in je hoofd immers ook door elkaar! Veel lees- en kijkplezier! 

23 januari

Nieuwe Reis 3: "Chemie!"

Van februari tot en met april speel ik mijn nieuwe REIS-voorstelling, deel 3 'Chemie". Met verhalen, liedjes en een prachtig decor over de verzamelfase van het leven. Èn een blijf-altijd-jong-en-fit-tip! Heb je zin om te komen kijken? Via de 'boek hier je reis knop' bovenaan deze pagina kan je kaarten bestellen. Ik zou het leuk vinden als je mee-reist. Hierbij de openbare data:

 

23 feb 20u: Nijmegen, Lent, €15pp

24 feb 20u: Molen van Sassenheim, €15pp

23 mrt 20u: De Brauerij, Kranenburg, €15pp

18 apr 20u: Molen van Klarendal, Arnhem, €10pp

Wil je zelf een Reis-voorstelling in huis halen? Neem dan contact met mij op!

Paul de Graaf - small - Reis 3 - foto HP van Velthoven 2.jpg

23 januari

Nieuw album Attacca!

Op 2 februari staat het nieuwe album van Attacca op alle streamingsdiensten! We zijn

studio LEF in Uden ingedoken om een live-album op te nemen. 9 nummers hebben we in één dag 'rambam!' zo recht op de harde schijf geknald. Leo Sienot mixte het smaakvol tot één geheel, en Harmen Sipkema van Polycorp maakte er een geweldige master van. Hieronder is de bijgaande videoclip van Hai Ne Ne al te zien!

Pre-save hier het album.

10 juli 2023

Feest-Versie 4dagen lang!

Hij staat weer op alle streamingsdiensten! Na even te zijn weggewandeld. Feest-DJ's Wipneus & Pim hebben dé Vierdaagsehit Stappen (4 dagen lang) van Paul de Graaf in een nieuw feestjasje gestoken! Stap, stamp, zing en dans mee met de grootste hit van het grootste wandelevenement ter wereld!

Paul de Graaf Aan Zet uitnodiging.jpg
Paul de Graaf REIS thuis foto Norbert Voskens.jpg

11november 2022

Ga je weer mee op REIS?

Ik ga weer mijn REIS-voorstellingen spelen, met enkele try-outs dit najaar en 10 februari de premiere in Lent. Voor februari en maart zoek ik nog huiskamers om de voorstelling in te spelen. Interesse? Neem contact op via de contact-pagina!

Ga je mee?

In de voorstelling REIS vertel ik jeugd en -reisverhalen, en zing ik liedjes die met die verhalen samenhangen. Humor, nostalgie, poëzie en mooie muziek wisselen elkaar af alsof je op een reis bent waarin elke dag anders is. Zo ben je op reis, in je eigen huiskamer! En met de gasten als reisgenoten is het altijd een heel gezellig samenzijn.

.

#REIS #huiskamertheater #theateraanhuis #theater #verhalenenmuziek #muziekenverhalen #keimooi

(Foto:Norbert Voskens)

6 juli 2022

20 jaar Stappen!

'Stappen (4 dagen lang)' is dit jaar 20 jaar oud en is één van de vaste muzikale waarden van de Nijmeegse 4daagse (mind you: het grootste wandelevenement ter wereld!). Het nummer heeft mij veel gebracht, zoals talloze optredens, 2x optreden in een vol Goffertstadion, items voor de KRO-NCRV, SBS 6, Omroep Gelderland, een single-versie en optredens met Wipneus & Pim, duizenden meezingende mensen, vriendschappen... Maar nooit had ik dit verwacht: Wandelaar Moontje Monique liet de titel van het lied op haar arm tatoeëren, als ode aan Nijmegen, De 4Daagse en dus aan...'Stappen (4 dagen lang)'! Bijzonder! Ziehier het item dat is uitgezonden op Omroep Gelderland, NPO èn radio 1 en 2!

14 april 2022

Audioboek op Storytel!

Twee weken geleden kreeg ik een mail van Machiel Hoek. We kenden elkaar nog niet, dus hij stelde zich netjes voor en mailde dat hij een boek had geschreven dat hij in april uit ging brengen. Zijn vraag was of ik “Het meisje dat de wereld veranderde” als luisterboek in wilde spreken, want hij vond mijn stem prachtig bij het boek passen. Het eerste hoofdstuk zat als bijlage in de mail. Dit hoofdstuk greep mij op een positieve manier bij de keel. Ik belde hem direct na het lezen op en de chemie die er tot dan toe alleen op papier was, bleek ook aan de telefoon tussen ons aanwezig.

  Twee weken lang heb ik elk vrij uur gegeven om zijn schitterende boek op audio te zetten. Het was een cadeau om mijn stem aan dit boek te mogen geven. “Het meisje dat de wereld veranderde” is een boek vol levenswijsheden, in de stijl van ‘De wereld van Sophie’ en ‘Alice in Wonderland’. Het zit zo gaaf in elkaar; met prachtige inzichten die mij raken. Met veel plezier en trots mailde ik Machiel de audio van ‘mijn’ ingesproken boek terug.

   Afgelopen dinsdag kwam Machiel speciaal vanuit Leeuwarden naar Nijmegen om me persoonlijk te bedanken. Hij was op zijn beurt weer ontroerd door de manier waarop ik mijn stem aan zijn boek heb gegeven.

De ontmoeting was, net als het boek en ons telefoongesprek, warm, fijn en pure chemie.

 

Sinds vandaag staat ‘Het meisje dat de wereld veranderde’ van Machiel Hoek op Storytel en alle andere luisterboek-diensten.

 

Zoals Machiel zelf zo mooi zegt: Alles in onze wereld klopt, letterlijk en figuurlijk.

14 juli 2021

Nieuw 4daagselied!

Met het lied “Via Gladiola” brengen de Nijmeegse troubadours Paul de Graaf, Jan Willem van Opstal en Dirk-Wim in ’t Hof een ode aan de Nijmeegse 4-daagse en de zomerfeesten. Het lied beschrijft de route van de 4-daagse met als hoogtepunt de intocht op vrijdag op de St. Annastraat: De Via Gladiola. Nadat bekend werd dat de 4-daagse dit jaar weer niet doorging, besloten de 3 Nijmeegse troubadours met een lied alle deelnemers en liefhebbers een hart onder de riem te steken.

16 mei 2020

Gelukt! 12 uur live!

Het is gelukt! Mijn langste solo youtube live optreden ooit, inclusief live op Omroep Gelderland en Radio 5!! 12 uur lang live, 156 nummers. Iedereen veel dank voor de support! Techniek: Dick Klabbers (petje af, diepe buiging en dank!).

Zie ook www.youtube.com/c/pauldegraaf en abonneren waardeer ik zeer!

2 feb 2021

Nieuwe single: 2121

Het is 2121. Binnen maakt een muzikant er het beste van. Winkels, horeca en festival bestaan niet meer. We zijn verzekerd van een leven dat niet gedwarsboomd wordt door iets onverwachts. Dat is een geruststellende gedachte. Maar of we dan gelukkig zijn?

Paul de Graaf schreef een opgewekt ironisch lied over 2121. Elke overeenkomst met de huidige tijd berust op toeval. Of toch niet?

20 juni

Livestream concert! 

Tot mijn grote schrik zag ik na mijn marathon-optreden, dat ik nog een paar liedjes vergeten was. Zaterdag 20 juni speelde ik deze, samen met jullie verzoekjes. Zie het hieronder terug.

12 juni

Speciaal 4daagselied! 

Omdat de Nijmeegse 4Daagse dit jaar niet doorgaat, heb ik een speciale versie gemaakt van mijn vierdaagselied 'Stappen (4 dagen lang)'. Ik hoop dat dit lied het leed een beetje verzacht en wens iedereen succes met de alternatieve 4daagse dit jaar!

Zie ook www.youtube.com/c/pauldegraaf en abonneren waardeer ik zeer!

16 mei 2020

Gelukt! 12 uur live!

Het is gelukt! Mijn langste solo youtube live optreden ooit, inclusief live op Omroep Gelderland en Radio 5!! 12 uur lang live, 156 nummers. Iedereen veel dank voor de support! Techniek: Dick Klabbers (petje af, diepe buiging en dank!).

Zie ook www.youtube.com/c/pauldegraaf en abonneren waardeer ik zeer!

15 mei 2020

12 uur live op Youtube!

Vrijdag 15 mei ga ik vanaf 12 uur, 12 uur lang LIVE optreden op youtube! Ik zit dit jaar 20 jaar in 'het vak' als professioneel muzikant. Op deze manier kan ik dit in Corona tijd met jullie vieren, met een beoogd muzikaal overzicht van 200(!) liedjes. Bovendien hoop ik aan 1000 subscribers te komen, zodat ik in deze tijd als live-muzikant toch enige inkomsten heb.

Abonneer je op www.youtube.com/c/pauldegraaf en beleef het mee!

27 april 2020

RUST op radio 5.

Vanavond om 21.45u heb ik een interview op NPO Radio 5, met daarin de aankondiging van een nieuw project. Aansluitend 'Rust' op de radio.
Leve de Koning!
Luister mee op https://www.nporadio5.nl/volgspot.

12 april 2020

RUST.

Foto's Bart Kouwenberg.

Tekst, muziek en opname, Paul de Graaf.

11 april 2020

Leo van der Ham.

Voor het liedje 'Duiven in de dakgoot' (https://lnkd.in/d9CHdnu) en mijn programma 'REIS' ben ik op zoek naar foto's en verhalen over mijn opa Leo van der Ham. Hij had met 'Van der Ham IJzerhandel' meerdere winkels in Den Haag. In het AD van dit weekend verscheen een mooi artikel hierover. Lees en deel het graag!

 

https://lnkd.in/dSCAEdN

9 april 2020

Liefde.

Liefde in een 1,5m maatschappij is wel even wennen...

15 dec Nieuwe clip: Ik ben de beste!

De jaarlijstjes zijn er weer!

Terugblikken lijkt altijd gepaard te gaan met een strijd achteraf: 'De hoogtepunten van 2019', 'Top 2000', 'sportman/vrouw van het jaar'. Van kinds af aan leren we dat het leven één grote strijd is. Volgens mij is het de kunst die strijd juist los te laten.
De clip is al bij Omroep Gelderland te zien geweest!

backdrop REIS1 ontwerp Bart Kaper.jpg
REIS:Ver Wonder, 16 nov

Wowowow! Wat was het een mooie avond gisteren! Van begin tot het eind heb ik genoten van deze REIS en ik hoop iedereen (volle bak!) die er was. Voorlopig ben ik nog niet 'geland' in elk geval.
Rob StoopFred SnelJudith Koch, natuurlijk Margot Ribberink & Servaas, en jullie, publiek; heel veel dank voor jullie geweldige inzet en bijzonder fijn gezelschap onderweg!

IMG-20190216-WA0005.jpg
15 nov Nieuwe EP: REIS, deel 1!

15 november 2019 komt een nieuwe EP van het vijfluik 'REIS' uit. Wil je bij de presentatie zijn op een unieke locatie in Nijmegen-Lent?

Mail voor kaarten naar info@pauldegraaf.nl of app mij op 06-28887773 (€5 voorverkoop, €7 aan de deur). Wees er snel bij, want de vorige show was uitverkocht! Ook nu vliegen de boarding tickets de deur uit!

De reis begint om 20u. Boarding is vanaf 19:30u.

Ga je mee?

PdG_reisfoto.jpg
muziekzaal Amicitia IMG_4136-980x370.jpg
REIS Paul de Graaf foto HP van Velthoven
2 feb REIS:Lekkerkerk

Zondag 2 februari speel ik REIS in Lekkerkerk in de muziekzaal van het historische pand van Amicitia, om 15u 's middags. Een matinee voorstelling, dus je kan er met het hele gezin naar toe! Deze REIS gaat over de jongste jaren en zal herkenbaar zijn voor jong en oud. Leuke bijkomstigheid is dat ik op 2-2-20, 20 jaar in 'het vak' zit!

Kaarten zijn slechts €10,- aan de kassa en te bestellen via deze link: https://www.amicitia-lekkerkerk.nl/contact/ of via de contact-pagina op mijn site. Ga je mee?

15 juli 4daagseweek

"Stappen (4dagen lang)" loopt voor de 18e keer mee met de NIjmeegse 4daagse! Eindelijk volwassen. Ongelooflijk dat het nummer nog steeds zo leeft op Youtube, Spotify en Facebook-fora! "Het Vierdaagsevirus" is een stevige runner-up, mede dankzij de bijzondere videoclip.

Optredens deze week:

di 16 juli 14u-15u: Wedren, Omroep Gelderland

wo 17 juli 15:10-16:35u: Molenstraat, Bruce Springsteen tribute

wo 17 juli 16:30u: Wedren, met Wipneus & Pim

do 18 juli 10u-14u: Doortocht Groesbeek, centrum onder de boog

do 18 juli 16:30u: Wedren, met Wipneus & Pim

vr 19 juli 17u: Wedren, met Wipneus & Pim

Hopelijk zie ik jullie deze week! Wandelaars en feestgangers veel succes en plezier gewenst!

11 mei Expostitie GRID

Hoe gaaf! Van 11 mei tot 27 oktober is in het GRID Grafisch Museum Groningen een nieuwe expositie 'De Bosatlas: De kunst van het weglaten'. Bijzonder trots ben ik dat mijn liedje over de Bosatlas bij deze tentoonstelling zal worden gebruikt.

Zie ook: https://www.gridgroningen.nl/exposities/bosatlas

Paul de Graaf - Bosatlas.jpg
IMG-20190216-WA0005.jpg
15 feb Nieuwe EP: REIS

Het was mooi, zeer mooi, magisch! Aan alle aanwezigen (80 man!): Jullie waren een fantastisch reisgezelschap! Margot Ribberink​ en Servaas, bedankt voor het mogelijk maken van de start van onze reis; Robin Meijer​, voor het voorprogramma (mag ik binnenkort in jouw voorprogramma?); Rob Stoop​ en Fred Snel​, muzikale reisbegeleiders, beter kan ik niet wensen. Het regent nog steeds complimenten. Hier heb ik drie maanden naar toe gewerkt, het was elke seconde waard. Iedereen bedankt voor een magische avond. We zijn weer op aarde, maar ik ben nog niet geland. We zijn onderweg van A naar....

Voor degenen die er niet bij waren, of verder mee willen reizen: De volgende stop is op 21 februari in molen De kroon in Arnhem, om 20u, tevens mijn verjaardag. Wees Welkom!

PdG_reisfoto.jpg
15 feb Nieuwe EP: REIS

15 februari 2019 komt mijn EP 'REIS' uit. Wil je bij de presentatie zijn op een unieke locatie in Nijmegen-Lent? Mail voor kaarten naar info@pauldegraaf.nl of app mij op 06-28887773. Wees er snel bij, want de boarding tickets vliegen de deur uit!

13 juli #4daagse

De 4daagse komt eraan en 'Stappen (4 dagen lang)' loopt voor de 17e keer mee! Ongelooflijk dat het lied nog altijd zo populair is! Maar op 1 been kan je niet lopen, 'Het vierdaagsevirus' wordt ook steeds populairder! En vergeet de '4dagen lang'-versie van Wipneus & Pim niet! Nog niet uitgeluisterd? Check mijn 4daagse-cd op Spotify!

 

Kortom Het gaat weer een mooie week worden! Zie de agenda en sociale media voor optredens. Stap ze!

26 juni Raak Hits!

Altijd al naar m'n cover-band Raak willen luisteren? Dat kan nu!

Beluister hier ons splinternieuwe album!

(Zie ook www.trioraak.nl voor boekingen)

25 mei AVG

Privacyverklaring:


Welkom bij de AVG
Ik bewaar alles een jaar of twee
voor in mijn jaarverslag
soms wat langer als ik je graag mag
Dat verslag moet ik 7 jaren
voor de belastingdienst bewaren
Heb ik je daarna nog in mijn bezit
dan is dit
Een enorm compliment
omdat je van onschatbare waarde bent
Wil je dat liever niet
en wil je de gegevens kwijt?
Geef dan een gil
en dan wil
ik als wederzijdse straf
ook graag van jou af

Tekst: Paul de Graaf

Muziek: Rob Stoop

Arrangement: RAAK (www.trioraak.nl)

16 mrt TV Gelderland

In het kader van de verkiezingen heeft TVGelderland mij gevraagd een lied te maken. Ik heb gekozen voor een Nijmeegse bewerking van 'Hier is alles goed', omdat verkiezingen altijd uitgaan van een slechte situatie die blijkbaar verbeterd moet worden. Het lied kon de goedkeuring van Burgemeester Bruls wegdragen:-). Zie de video hiernaast.

5 dec Tijd voor pakjes!

Mocht je strakjes

onvoldaan

met lege handen staan

denk dan aan een stukje cultuur

Zoals deze soundbyte van een uur

met daarbij een boek met 32 bladzijden

bezorg ik je mooie tijden

Druk op de juiste knop

En bestel hem in mijn shop

7 juli Clip Vierdaagsevirus

'Het Vierdaagsevirus' is afkomstig van de CD 'De mooiste 4 dagen van het jaar'(Spotify). Dit is zonder twijfel de meest originele clip over de Nijmeegse 4Daagse! 

Het is een waardige follow-up van mijn inmiddels al 16 jaar oude vierdaagsehit 'Stappen 4 dagen lang)'.

 

Update 23 juli:

In een paar weken tijd is de clip meer dan 17.000 keer op youtube, en meer dan 30.000 keer op Facebook bekeken!

 

Duim, deel, geniet en stap ze!

Kijk Youtube

Luister Spotify

Bestel iTunes

24 juni Woetstok Wageningen

 

Hopelijk mooi weer, en nog veel meer! 24 juni presenteer ik overdag een festival zoals een festival bedoeld is. Zonder peperdure foodtrucks met lange rijen voor de muntenkassa's. Welnee, jôh; vrijheid, blijheid, flowerpower en gratis heel veel muziek! De 4e editie van Woetstok Wageningen 2017 gaat groter worden dan ooit!

 

Zie ook de Facebook-pagina.

5 apr 100.000x Afscheid!

Het lied 'Afscheid' is meer dan 100.000 keer bekeken op Youtube!

 

Arjen, vanavond proost ik op jou jongen!

 

Zie Youtube

Luister Spotify

Bestel iTunes

4 Mrt #WijZijnNL

De single 'Hier is alles goed' wordt goed opgepikt. Airplay op omroep Twente en Gelderland, Meer dan 6000 Youtube-vieuws, en - zoals het bij een goed protestlied hoort - veel duimpjes omhoog (vooral overdag), en veel duimpjes omlaag (vooral 's nachts, inclusief niet publicabele verwensingen).

 

Toch is het gek dat dit bijna normaal internet-gedrag is. Nota bene voor een lied dat oproept tot meer verdraagzaamheid. Gelukkig ben ik niet de enige die vindt dat het geschreeuw wel wat minder mag. Meer fatsoen is een wens die veel Nederlanders hebben, maar niet hardop uitspreken.

 

Kom daarom naar het kick-off-event van  WijZijnNederland. Om een stem te geven aan verdraagzaamheid en fatsoen, een stem tegen het populisme van Brexit en Trump. En als je niet alleen daarvoor wilt opkomen, kom dan voor de muziek van o.a. Brainpower, Jeroen van Merwijk, en ondergetekende.

 

14:30u, Westergasfabriek, Amsterdam.   

Daar is alles goed.

14 feb Alles goed?

Ik kan een heel verhaal vertellen hoe ik tot dit liedje kwam, maar jullie volgen de (sociale) media zelf ook. Opeens vond ik mijn antwoord op al het geschreeuw in deze tijd. Wees een beetje aardig voor elkaar en deel het lied als je het mooi vindt.

 

Check deze one-taker-uit-het-hart op:

Youtube: https://youtu.be/6UfOGLxHo-Y

Spotify: klik hier en alles is goed

14 dec NPO2!

Op 14 dec ben ik op 17:50u te zien in het programma 'Geloof en een hoop liefde'.

Zie ook de Website en Facebook, of twitter erover @ghl_eo.

 

Kijken!

12 nov Afscheid in top 100!

Het nummer 'Afscheid' is op plaats 61 binnengekomen in de Gelderse top 100! Boven Vandenburg, Toontje Lager en Waylon, to name a few!

 

Iedereen bedankt voor het stemmen! De lijst wordt 12 november uitgezonden op Omroep Gelderland. Bekijk hem hier.

 

(Ziehier Afscheid op Youtube)

19 okt Huiskamerconcert!

Op woensdag 19 oktober geef ik een huiskamerconcert in het Soutteraintheater op de Ubbergseveldweg 31 in Nijmegen, vanaf 20.30u. Kaarten en toegang zijn uitsluitend verkrijgbaar door te reserveren via dymph@fo.nl. Betaling geschiedt achteraf door een gift in de glazen bol. Ik kijk uit naar een hele bijzondere avond! (en weg te rijden in een nieuwe Porsche ;-)).

 

Hopelijk tot dan!

 

7 okt Gelderse top 100!

De stembussen zijn weer geopend voor de Geldersde top 100 van Omroep Gelderland.

 

Mijn nummers 'Afscheid', 'Allemaal Gestolen', 'Naarmate', 'Plein'44', en natuurlijk het vierdaagselied 'Stappen' zijn genomineerd! Zouden jullie weer allen willen stemmen en delen? Graag!

 

www.degeldersetop100.nl

 

 

25 Sept 75.000x Afscheid!

Het lied 'Afscheid' is vandaag meer dan 75.000 keer bekeken op Youtube! Hoewel een pijnlijk onderwerp is het een enorme eer dat de vertolking van dit gevoel zo breed gedragen wordt. Dank alle likers en luisteraars. 

 

Zie Youtube

Luister Spotify

Bestel iTunes

25 juli 4 dagen in een jaar

De afgelopen week was als een jaar in 4 dagen gepropt. Zo veel indrukken! Dit dankzij het mooiste volk dat er bestaat: Wandelvolk! Waar nationaliteit, leeftijd en geslacht er niet toe doen. Heel veel dank allen die dit mogelijk maakten, en niet in de laatste plaats jullie! Wandelaars en feestgangers.

'De mooiste vier dagen van het jaar' is nagenoeg uitverkocht,maar digitaal nog wel te krijgen via iTunesSpotify en Zazell

 

Voor alle updates van de afgelopen week, loop gerust eens langs op mijn Facebook-pagina. Stap ze!!

8 juli 4 dagen lang-remix!

Aan toenemende populariteit van 'Stappen (4 dagen lang)' is een nieuw hoofdstuk toegevoegd, nu niemand minder dan DJ's Wipneus en Pim een remix van dit Vierdaagselied hebben uitgebracht! En wat voor één. Laat de zomer maar komen!

 

Beluister '4 lagen lang....!!'

op Spotifydownload, of youtube!

Stap ze!!

1 juli 4D-Jubileum-CD

1 juli verschijnt 'De mooiste vier dagen van het jaar’, een unieke 4Daagse-CD. Op deze CD staan 10 opgewekte nummers in middelhoog wandeltempo. Met onder andere:  de nieuwe single '100ste 4daagse', het alom bekende 'stappen(4dagen lang)', Het Vierdaagsevirus, Kramp in je kuiten, Het Vierdaagselied en diverse wandelmedleys.

Dit unieke album is ontstaan in samenwerking met de ‘Vereniging Gouden Kruisdragers’.

 

Het album kan je vanaf nu downloaden!  o.a.: iTunes , Spotify en Zazell.

 

Veel wandelplezier en succes met trainen!

5 mei Bevrijdingsdag

Met het hoofdpodium op een nieuwe plek, zonovergoten, een vertrouwd team achter de schermen, en een geweldige line-up kon het alleen maar een mooie dag worden. Wageningen, bedankt! Het was fantastisch.

Persoonlijke hoogtepunten, zonder de anderen tekort te doen: VanVelzen, Jett Rebell, en de Memphis Maniacs.

Tot volgend jaar!

29 apr 100ste single!

De single '100ste Vierdaagse' staat nu online! Ik heb de eer dat ik voor de 100ste Vierdaagse voor de Vereniging Gouden-Kruisdragers een eigentijds nummer mocht schrijven.

 

Het nummer is eerder deze week officieel aan het bestuur van de Stichting 4Daagse overhandigd.

 

Je kunt het lied downloaden via o.a.:
iTunes , Spotify en Zazell

 

Meer weten over de vereniging? Kijk op www.goudenkruisdragers.nl.

 

Delen, downloaden en duimen? Graag! Stap ze! Op naar het Gouden Kruis!

29janTheaterpromo'16-17

Voor seizoen 2016-2017 presenteer ik 'Chagrijnige mensen op leuke plekken'. Een rollercoaster-ride van pure emoties, van licht prettige tot mooi verstilde liedjes en verhalen.

 

Met Fred Snel (contrabas) en Rob Stoop (piano, accordeon). Teksten en muziek: Paul de Graaf. Regieadvies: Karel de Rooij.

Fotografie promo: Yvonne Vruggink en Miriam van Dun.

 

Boekingen:Zie contact-pagina

9 dec Ons aardse paradijs

Op dit moment verschijnt de single van het enige Nederlandstalige klimaatlied waar je groene energie van krijgt: Ons aardse paradijs. Dit naar aanleiding van de vele positieve reacties en dankzij de hardst werkende band van Nederland: De Tijdgenoten! De single is vanmorgen gemasterd door Studilio.

 

Luister op Spotify of download hem als MP3.

 

Spaar (je) energie en ga voor het aardse paradijs!

 

(Met dank aan Tour de Climat)

28 nov Klimaatlied Goffert

28 november is een grootse protest-manifestatie in het Goffertpark in Nijmegen, georganiseerd door Tour de Climat. Er zal een levende windmolen worden gemaakt onder begeleiding van het klimaatlied dat ik speciaal voor Tour de Climat gescheven heb. Check het filmpje om mee te zingen en kom 28 November om 11u naar de Goffertweide!

 

Refrein "Ons aardse paradijs":

 

"Wij willen blijven leven

Met op de polen genoeg ijs

Wij willlen blijven leven

in ons aardse paradijs"

1 okt Nieuwe festivalpromo

En we zijn er trots op! Deel hem en hang hem aan je sociale muur. Komend jaar gaan we ons met De Tijdgenoten richten op nog meer festivals. Werftekstje erbij:

"Met een afwisselend repertoire van stampende rock tot mooie en ingetogen ballades weten Paul de Graaf & De Tijdgenoten het publiek mee te nemen op hun muzikale reis." Reizen jullie volgende zomer mee?

7 Juli 4Daagselied Stappen 

"4 dagen Laaaaang!" Ook dit jaar loop het populairste lied van de Nijmeegse 4Daagse mee met het grootste wandelevenement ter wereld! Stappen '(4 dagen lang)' is al 14 jaar onlosmakelijk verbonden met de wandelaars en feestgangers in deze schitterende week. Houd de agenda en twitter (@zangpauldegraaf)in de gate voor spontane optredens langs de route en in de media. De opbrengst gaat dit jaar naar inloophuis Scarabee, dat fungeert als centraal punt voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Leiden. Stap ze!

 

Download 'Stappen(4 dagen lang)'(iTunes).

5 mei Bevrijdingsfestival

Net thuis van een superdag. Bevrijdingsfestival in Wageningen geopend en daarna te gekke bands mogen presenteren aan een uitzinnig publiek. Enkele hoogtepunten voor mij waren, naast een geslaagd huwelijksaanzoek, The Kik (goed vrolijk), Navarone (breed en diep), Kraantje Pappie (puur entertainment) en Kensington (zeldzame klasse). Nu vallen de oogjes dicht na een dag vol adrenaline. Allen die een steentje hebben bijgedragen om deze dag tot een onvergetelijke te maken, dank! In het bijzonder mijn bandleden Leo Sienot, Rob Stoop,Fred Snel en Melvin, Puijn en m'n meissie Linda Custers. Foto's volgen, en alvast tot volgend jaar!

 

Filmpje!

 

11 mrt Bevrijdingsfestival

70 jaar na de bevrijding, 25 jaar Bevrijdingsfestival, 15e keer presenteren.. Maar voor het eerst met mijn band 'De Tijdgenoten' open ik het Bevrijdingfestival Wageningen! Na ons grote namen als Waylon, the Kik, Dotan en Kensington. Klik hier voor het volledige programma.

 

Vier je vrijheid en kom naar Wageningen!

29 jan Naarmate NL Top 30!

Voor de tweede week achtereen staat 'Naarmate' in de Oranje NL top 30! Gestegen naar 29, dus er is genoeg plek om te stijgen over ;-). Dit alles dankzij jullie, ondersteuners, delers en downloaders! Super en veel dank!

Download Naarmate hier

22 jan Naarmate in iTunes!

 

De single 'Naarmate' Staat al twee weken in de iTunes top 100! De hoogste tussentijdse notering tot nu toe is nummer 12 in de popcharts! Daarmee was 'Naarmate' het derde NL-talige nummer na Hessel en Paskal Jacobsen/MissMontreal! Naarmate staat inmiddels ook in de NL top 30!

Als duwtje in de rug en om in de iTunes-lijst te blijven de volgende actie: Download 'Naarmate', laat mij het weten, en ik stuur je als dank drie nummer van mijn album TIJD èn de 4daagse single Stappen(4 dagen lang).

Succes en alvast veel dank!!!

15 jan Upcoming: Tour!

Dankzij het succes van de single 'Naarmate' en de vorige tour, ga ik dit jaar weer met mijn band 'De Tijdgenoten' op pad. Aan data wordt hard gesleuteld en deze zullen tzt bekend worden. Tot ziens onderweg!

5 jan Volg Naarmate!

De single 'Naarmate' wordt door steeds meer radiozenders opgepikt! De coole Found-Footage videoclip van het lied verscheen 15 november. De clip bevat beelden van de voorjaarstour met de TIJDband, en unieke beelden van optredens van de afgelopen 25 jaar! Komende twee weken wordt het nummer extra gepromoot via de (social) media!

Download Naarmate nu!

 5 jan >30.000x Afscheid

Een half jaar na het uploaden is het lied Afscheid meer dan 30.000 keer bekeken op Youtube. Fijn om te merken dat deze ode aan een veel te vroeg overleden vriend zo veel steun en (h)erkenning geeft.

"Waar je ook bent

Wat je ook doet

Het was te kort

Het ga je goed"

Afscheid is ook verkrijgbaar via iTunes en de shop op deze site.

6 okt Gelderse Top100

'Stappen (4dagen lang)' staat op de 81e plaats in de Gelderse top 100. Afgelopen zaterdag speelde ik het nummer en de nieuwe single Naarmate live voor Omroep Gelderland. Beelden ervan zijn te vinden op mijn openbare Facebook-pagina. Bij deze wil ik alle stemmers hartelijk danken voor hun muisklikken. Beluister de uitzending va min 48.

10 SEP Single Naarmate

Vanaf vandaag is de single Naarmate uit! Het nummer is afkomstig van het album TIJD en gaat over het ontdekken van de wereld, naarmate de tijd vordert. De foto is van Jos Dortmans, ontwerp Bart Kaper, productie ism Leo Sienot. Komende tijd weer vol in de plug om het lied gedraaid te krijgen! Zin in!

Een hopelijk profetisch citaat tot slot:

"Het kan dus zomaar zijn dat een of meerdere van zijn nummers door een radio-dj of het grote publiek wordt opgepikt". (Music Maker, Jan Colijn)

19 JULI Stappen Ned1

Kroon op het werk: Een item over 'Stappen (4 dagen lang)' op Ned1 in 'Het gevoel van!' Eric Hulzebosch en ik zingen samen mijn Vierdaagselied. Het lied is nog steeds te koop en te beluisteren op iTunes en Spotify. De opbrengst gaat naar stichting De Jonge Weduwe. Meer informatie over deze stichting op www.dejongeweduwe.nl.

4 JULI TIJD & PLAATS

Mijn nieuwe album TIJD wordt lovend ontvangen en is nu verkrijgbaar bij Bol.com, VelvetMusic, de SHOP op deze site en natuurlijk bij optredens! Een uur muziek in een 32 pagina Boek! "De muziek van Paul de Graaf kan zich prima meten met De Dijk, Bløf en andere Nederlandse acts." (Maxazine)

  Tijd is een gevarieerd singer-songwriter rock-album waaraan met liefde is gewerkt. De sound heeft een Amerikaans tintje, dankzij de mastering van meervoudig Grammy Award winnaar Adam Ayan.

bottom of page